De mooiste creaties van het BK bloemstylen

De deelnemers aan het Belgisch kampioenschap bloemschikken moesten vijf bloemencreaties maken: een bruidsboeket, een tafelstuk, een boeket en een gevulde vaas. Het masterpiece moest een bloemstuk uitbeelden voor een coronahuwelijk. Met dank aan Smithers-Oasis kan je hier de mooiste creaties bekijken.

Hoofdsponsor Smithers-Oasis liet enorme hoeveelheden steekschuim aanrukken voor de finale in de gebouwen van Euroveiling in Brussel. Een jury, onder leiding van beroepsfederatie KUFB, evalueerde alle bloemencreaties en bombardeerde Stefan Van Berlo tot Belgisch kampioen 2020, voor Chantal Post en Max Hurtaud.


Stefan Van Berlo, 1ste plaats

Als masterpiece construeerde Stefan Van Berlo een prachtige wervelwind van 2,5 op 1,5 meter uit hooi. Op het voeteinde plaatste hij stekelbollen die het coronavirus symboliseren.

Masterpiece by Stefan Van Berlo ©Smithers-Oasis

Ook de andere bloemenconstructies van de winnaar mochten gezien worden. Zo creëerde Stefan Van Berlo een adembenemende tafeldecoratie.

Deze diashow vereist JavaScript.


Chantal Post, 2de plaats

Als vaste klant op Fleuramour heeft Chantal Post de nodige ervaring met grote composities. Is haar rozenboog niet om bij weg te dromen?

Deze diashow vereist JavaScript.


Max Hurtaud, 3de plaats

De Brusselaar is al een tijdje een rijzende ster, geeft demonstraties en pakte nu het brons.

Deze diashow vereist JavaScript.


Sterk deelnemersveld

Naast de top-3 – Stefan Van Berlo, Chantal Post en Max Hurtaud – kon het BK rekenen op een sterk deelnemersveld met eervolle vermeldingen voor Charlie Delachapelle, Dirk de Goede, Johan De Bilde, Marc Noël, Olivier Seghin, Ophélie Depotter, Robin van Nuffelen, Steven Alaerts en Tim Beyens.

Dankzij Smithers-Oasis kunnen wij een selectie presenteren, aangevuld met beelden van social media.


Tim Beyens

De handen mogen ook op mekaar voor Tim Beyens uit Westouter die prachtig werk etaleerde in pasteltinten.

Deze diashow vereist JavaScript.


Ophélie Depotter

Ophélie Depotter nam twee jaar geleden namens België deel aan de jeugdcompetitie EuroSkills. In de finale van het BK pakte ze onder meer uit met rozen en dahlia’s.

Deze diashow vereist JavaScript.


Olivier Seghin

Olivier Seghin pakte vorig jaar nog brons in de Valentijnswedstrijd van Euroveiling. Voor zijn meesterstuk koos hij voor erg contrasterende kleuren.

Deze diashow vereist JavaScript.


Marc Noël

Met deze prachtige compositie soleerde Marc Noël, samen met Maria Sofia Tavares, naar een zesde plek.

Deze diashow vereist JavaScript.

Proficiat aan alle kandidaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: